DOMOV >> PONUDBA >> POSLOVNA SREČANJA
Kulinarični team buildingi

Ko team building postane kulinarična dogodivščina...

 

Kulinarični team buildingi so namenjeni podjetjem, ki jih povezuje veselje do kulinarike in so željni novih idej ter izzivov v kulinaričnem svetu.

 

 

Svet kave, delavnica latte art

 

  • V svet kave vas bo popeljal vrhunski, strastni barist.
  • Naučil vas bo, kako ustvarjati latte art ter kako narediti okusno kavo (od pravilnega mletja, čistoče, koliko časa teče espresso, pravilno penjenje....).
  • Vsak izmed udeležencev bo naredil svoj latte art ter najboljši bo nagrajen.
  • V primeru, da kdo ne pije kave se delavnica lahko izvede z matcho.
  • Dobri učinki druženja: LATTE ART, pa tudi če osnovni (rozeta) je lahko zelo zabaven.
  • Ko se naučimo osnov lahko znotraj tima nastanejo mini tekmovanja med samim delavnikom.
  • Zadeva je zelo motivacijska, saj v delovnik prinese malo veselja ter zabave ter s tem dvigne motivacijo v podjetju.
  • Nekdo pripravi kavice za celoten tim ali pa vsak naredi svojo kavico ter se nato primerja kdo naredi lepši latte art.
  • Vsekakor dodaten močan faktor, ki zelo vpliva na vzdušje v pisarni in posledično na vzdušje med zaposlenimi, kar močno vpliva na kvaliteto samega dela.
  • Podoben efekt kot je dokazano, da ljudje v 6 urah naredijo enako kot v 8ih, le da je veselje do dela bistveno večja. 

 

Kulinarične delavnice

 

  • Zabavna kulinarična delavnica sodelovanje pri pripravi kosila oz. večerje.
  • Vodene kulinarične delavnice po vaši izbiri, možnost priprave tri ali štir hodnega menija pri vas v podjetju ali na lokaciji poslovnega dogodka.
  • Zaposleni sodelujejo pri pripravi ter na to tudi sami okušajo kaj so pripravili za kosilo/večerjo.
  • Ob vsem tem pa vam lahko pripravimo še nekaj napotkov sommelierja za postrežbo vina, spajanje vina s hrano ipd...
  • Možnost najema privat vile s kuharskim tečajom ter barmanom. Pripravili boste 5 hodni meni, pri tečaju se boste naučili delati kruh, testenine ter hladne predjedi.
  • Možnost tudi team buildinga iskanje tartufov. Tatrufe se nato vključi v pripravo jedi.

 

Barmansko poučno - zabavno

o žganju ter koktajl delavnice

 

  • Gre za kratka barmensko in kulinarično obarvana izobraževanja in degustacije različnih vrst določenega žganja z ustreznimi klasičnimi koktajli.
  • Namen je združiti poučno (teorija) z zabavo (praktični del), vključno z osnovami mešanja koktajlov, kjer je poudarek na spoznavanju ter uživanju novih okusov.

 

Delavnice: 

  • »Stirred, not shaken«: Gin & koktajli

Predstavitev in zgodovina gina, izvor imena, razvoj in proizvodnjo, razlika med brinjevcem in ginom, zakaj je gin & tonic še vedno »IN«, spoznali bomo različne vrste gina in mešali najbolj klasične koktajle z gini.

 

  • Aperitivni (italijanski) masterclass-Grenčice in vermuti s koktajli

Predstavitev najbolj priljubljenih (italijanskih) grenčic kot je Fernet Branca, vermut iz Torina in hrvaški pelinkovec, spoznali bomo kje so te pijače najbolj popularne in kako se jih pije ter v katerih klasičnih koktajlih so uporabljene.

 

  • »Zgodbe Jimadorjev«: Mehiška agava, tekila in mezcal

Jimadorji so moški, ki gojijo in nabirajo agavo za proizvodnjo tekile in mezcala v Mehiki.

Kakšna je njihova zgodba in kaj je agava, kako nastane tekila in kako mezcal, zakaj imamo v Sloveniji negativna občutja do tekile in zakaj ne poznamo mezcala ipd. vse to bomo spoznali na Mehiški delavnici, poleg pa zmešali in poskusili par klasičnih koktajlov s tekilo in »njeno sestrično« mezcalom.

 

  • »Whiskey is liquid sunshine. – George Bernard Shaw: Viski & koktajli

Predstavitev viskija, kdaj »whisk(e)y« brez in kdaj z »e-jem«, o proizvodnji, razvoju, današnjih trendih ipd.

Mešali bomo klasične koktajle z različnimi viskiji in ugotavljali zakaj naj bi te pili le moški?

 

  • »Cocktails and Dreams«: Osnove mešanja klasičnih koktajlov

Kdo ni gledal filma Cocktails and Dreams s Tom Cruisem v glavni vlogi in si zaželel, da bi tudi sam nekoč zmešal kakšen koktajl.

Delavnica bo zajemala predstavitev miksologije, zgodovino in razvoj klasičnih koktajlov, mešali bomo različice klasikov in se pogovarjali o tem kako doma zmešati koktajl in impresionirati prijatelje.

 

  • »Why is the rum gone?- Jack Sparrow: Rum & koktajli

Predstavitev ruma, izvor imena, zgodovina, proizvodnja, kaj ni rum, kakšni so novi trendi rumov, zakaj je rum vse bolj popularna pijača, kakšni koktajli se mešajo z rumi, degustacija različnih rumov, mešanje in okušanje klasičnih koktajlov z rumi.

 

Za vse ljubitelje butičnih čokolad ter vrhunskih žganic ter likerjev.

 

  • Spoznali boste postopke proizvodne žganih pijač ter obdelavo čokoladnih pralinejev ter čokoladic.
  • Na koncu pa sledi okušanje butičnih čokoladnih izdelkov ter nagrajenih žganih pijač.  

 

Delavnica: Kako speči dober kruh v krušni peči

 

  • Celotna predstavitev od začetka do konca priprave jedi v krušni peči.
  • V prijetnem okolju spoznajte, kako se speče dober kruh po receptu naših babic.
  • Možnost prijetne delavnice pri kateri udeleženci sodelujejo pri peki kruha.
  • Dodatna ponudba: ogled mlina ter spoznanje s postopkom pridelave moke.

 

Degustacija vrhunskih ekoloških salam z okušanjem sonaravnih slovenskih vin

 

  • Doživetje za kulinarične ljubitelje vrhunskih ekoloških salam, ki so vključene v naše najboljše restavracije.
  • Izdelki zorijo v podzemni zorilnici upoštevajoč na lunin cikel. Doživetje vključuje več vrst degustacij po meri.

 

Primer degustacije: 

  • Predstavitev kleti
  • Vodena degustacija 8 različnih izdelkov ob spajanju 5 vzorcev različnih izbranih sonaravnih vin ter destilata.

 

Obisk butične hiše sira ter degustacija butičnih sirov

 

  • V butični sirarnici boste spoznali pridelavo ter proizvodnjo sirov ter mlečnih izdelkov.

 

Primer degustacije:

  • Voden ogled kmetije in sirarne,

  • degustacija 7 vzorcev sirov,

  • možnost: razširjeni nabor kulinaričnih dodatkov, vinska spremljava.

 

Degustacija medu

 

  • Ogled čebelnjaka ter izobraževanje o pridelavi medu.
  • Ogled satnišnice in prikaz predelave čebeljega voska v satnice.

  • Degustacija več vrst slovenskega medu.

     

 

Vinske degustacije

 

  • Vinska degustacija se prilagodi vašim željam.
  • Možnost degustacij naravnih/svežih vin, penin...
  • Vse degustacije vključujejo ogled kleti ter vodeno degustacijo z lokalnimi dobrotami.

  

Obisk butične oljarne, degustacija ter pridelava različnih olj

ter semen

 

  • Obisk butične oljarne ter izobraževanje o pridelavi različnih vrst olja.
  • Na koncu pa sledi degustacija različnih olj.

 

Določene aktivnosti se lahko izvajajo v vašem podjetju. 

Prilagodim se vašim željam ter najdem najboljšo izbiro za vaše podjetje.

 

POŠLJI POVPRAŠEVANJE
POKLIČITE NAS ZA NASVET
TEL. +386 51 310 047 ali
info@gourmetravel.eu
NAJDETE NAS TUDI NA