Ko team building postane kulinarična dogodivščina...
Kulinarični team buildingi so namenjeni podjetjem, ki jih povezuje veselje do kulinarike in so željni novih idej ter izzivov v kulinaričnem svetu. |
Svet kave, delavnica latte art |
V svet kave vas bo popeljal vrhunski, strastni barist.
Naučil vas bo, kako ustvarjati latte art ter kako narediti okusno kavo (od pravilnega mletja, čistoče, koliko časa teče espresso, pravilno penjenje....).
Vsak izmed udeležencev bo naredil svoj latte art ter najboljši bo nagrajen.
V primeru, da kdo ne pije kave se delavnica lahko izvede z matcho.
Dobri učinki druženja: LATTE ART, pa tudi če osnovni (rozeta) je lahko zelo zabaven.
Ko se naučimo osnov lahko znotraj tima nastanejo mini tekmovanja med samim delavnikom.
Zadeva je zelo motivacijska, saj v delovnik prinese malo veselja ter zabave ter s tem dvigne motivacijo v podjetju.
Nekdo pripravi kavice za celoten tim ali pa vsak naredi svojo kavico ter se nato primerja kdo naredi lepši latte art.
Vsekakor dodaten močan faktor, ki zelo vpliva na vzdušje v pisarni in posledično na vzdušje med zaposlenimi, kar močno vpliva na kvaliteto samega dela.
Podoben efekt kot je dokazano, da ljudje v 6 urah naredijo enako kot v 8ih, le da je veselje do dela bistveno večja.
Kulinarične delavnice |
Zabavna kulinarična delavnica sodelovanje pri pripravi kosila oz. večerje.
Vodene kulinarične delavnice po vaši izbiri, možnost priprave tri ali štir hodnega menija pri vas v podjetju ali na lokaciji poslovnega dogodka.
Zaposleni sodelujejo pri pripravi ter na to tudi sami okušajo kaj so pripravili za kosilo/večerjo.
Ob vsem tem pa vam lahko pripravimo še nekaj napotkov sommelierja za postrežbo vina, spajanje vina s hrano ipd...
Možnost najema privat vile s kuharskim tečajom ter barmanom. Pripravili boste 5 hodni meni, pri tečaju se boste naučili delati kruh, testenine ter hladne predjedi.
Možnost tudi team buildinga iskanje tartufov.
Tatrufe se nato vključi v pripravo jedi.
Barmansko poučno - zabavno o žganju ter koktajl delavnice |
Gre za kratka barmensko in kulinarično obarvana izobraževanja in degustacije različnih vrst določenega žganja z ustreznimi klasičnimi koktajli.
Namen je združiti poučno (teorija) z zabavo (praktični del), vključno z osnovami mešanja koktajlov, kjer je poudarek na spoznavanju ter uživanju novih okusov.
Delavnice:
»Stirred, not shaken«: Gin & koktajli
Predstavitev in zgodovina gina, izvor imena, razvoj in proizvodnjo, razlika med brinjevcem in ginom, zakaj je gin & tonic še vedno »IN«, spoznali bomo različne vrste gina in mešali najbolj klasične koktajle z gini.
Aperitivni (italijanski) masterclass-Grenčice in vermuti s koktajli
Predstavitev najbolj priljubljenih (italijanskih) grenčic kot je Fernet Branca, vermut iz Torina in hrvaški pelinkovec, spoznali bomo kje so te pijače najbolj popularne in kako se jih pije ter v katerih klasičnih koktajlih so uporabljene.
»Zgodbe Jimadorjev«: Mehiška agava, tekila in mezcal
Jimadorji so moški, ki gojijo in nabirajo agavo za proizvodnjo tekile in mezcala v Mehiki.
Kakšna je njihova zgodba in kaj je agava, kako nastane tekila in kako mezcal, zakaj imamo v Sloveniji negativna občutja do tekile in zakaj ne poznamo mezcala ipd.
Vse to bomo spoznali na Mehiški delavnici, poleg pa zmešali in poskusili par klasičnih koktajlov s tekilo in »njeno sestrično« mezcalom.
»Whiskey is liquid sunshine. – George Bernard Shaw: Viski & koktajli
Predstavitev viskija, kdaj »whisk(e)y« brez in kdaj z »e-jem«, o proizvodnji, razvoju, današnjih trendih ipd.
Mešali bomo klasične koktajle z različnimi viskiji in ugotavljali zakaj naj bi te pili le moški?
»Cocktails and Dreams«: Osnove mešanja klasičnih koktajlov
Kdo ni gledal filma Cocktails and Dreams s Tom Cruisem v glavni vlogi in si zaželel, da bi tudi sam nekoč zmešal kakšen koktajl.
Delavnica bo zajemala predstavitev miksologije, zgodovino in razvoj klasičnih koktajlov, mešali bomo različice klasikov in se pogovarjali o tem kako doma zmešati koktajl in impresionirati prijatelje.
»Why is the rum gone?- Jack Sparrow: Rum & koktajli
Predstavitev ruma, izvor imena, zgodovina, proizvodnja, kaj ni rum, kakšni so novi trendi rumov, zakaj je rum vse bolj popularna pijača, kakšni koktajli se mešajo z rumi, degustacija različnih rumov, mešanje in okušanje klasičnih koktajlov z rumi.
Za vse ljubitelje butičnih čokolad ter vrhunskih žganic ter likerjev. |
Spoznali boste postopke proizvodne žganih pijač ter obdelavo čokoladnih pralinejev ter čokoladic.
Na koncu pa sledi okušanje butičnih čokoladnih izdelkov ter nagrajenih žganih pijač.
Delavnica: Kako speči dober kruh v krušni peči |
Celotna predstavitev od začetka do konca priprave jedi v krušni peči.
V prijetnem okolju spoznajte, kako se speče dober kruh po receptu naših babic.
Možnost prijetne delavnice pri kateri udeleženci sodelujejo pri peki kruha.
Dodatna ponudba: ogled mlina ter spoznanje s postopkom pridelave moke.
Degustacija vrhunskih ekoloških salam z okušanjem sonaravnih slovenskih vin |
Doživetje za kulinarične ljubitelje vrhunskih ekoloških salam, ki so vključene v naše najboljše restavracije.
Izdelki zorijo v podzemni zorilnici upoštevajoč na lunin cikel.
Doživetje vključuje več vrst degustacij po meri.
Primer degustacije:
Predstavitev kleti, vodena degustacija 8 različnih izdelkov ob spajanju 5 vzorcev različnih izbranih sonaravnih vin ter destilata.
Obisk butične hiše sira ter degustacija butičnih sirov |
V butični sirarnici boste spoznali pridelavo ter proizvodnjo sirov ter mlečnih izdelkov.
Primer degustacije:
Voden ogled kmetije in sirarne,
degustacija 7 vzorcev sirov,
možnost: razširjeni nabor kulinaričnih dodatkov, vinska spremljava.
Degustacija medu |
Ogled čebelnjaka ter izobraževanje o pridelavi medu.
Ogled satnišnice in prikaz predelave čebeljega voska v satnice.
Degustacija več vrst slovenskega medu.
Vinske degustacije |
Vinska degustacija se prilagodi vašim željam.
Možnost degustacij naravnih/svežih vin, penin...
Vse degustacije vključujejo ogled kleti ter vodeno degustacijo z lokalnimi dobrotami.
Obisk butične oljarne, degustacija ter pridelava različnih olj ter semen |
Obisk butične oljarne ter izobraževanje o pridelavi različnih vrst olja. Na koncu pa sledi degustacija različnih olj.
Določene aktivnosti se lahko izvajajo v vašem podjetju.
Prilagodimo se vašim željam ter najdemo najboljšo izbiro za vaše podjetje.