Ko team building postane kulinarična dogodivščina...
Kulinarični team buildingi so namenjeni podjetjem, ki jih povezuje veselje do kulinarike in so željni novih idej ter izzivov v kulinaričnem svetu. |
Svet kave, delavnica latte art |
- V svet kave vas bo popeljal vrhunski, strastni barist.
- Naučil vas bo, kako ustvarjati latte art ter kako narediti okusno kavo (od pravilnega mletja, čistoče, koliko časa teče espresso, pravilno penjenje....).
- Vsak izmed udeležencev bo naredil svoj latte art ter najboljši bo nagrajen.
- V primeru, da kdo ne pije kave se delavnica lahko izvede z matcho.
- Dobri učinki druženja: LATTE ART, pa tudi če osnovni (rozeta) je lahko zelo zabaven.
- Ko se naučimo osnov lahko znotraj tima nastanejo mini tekmovanja med samim delavnikom.
- Zadeva je zelo motivacijska, saj v delovnik prinese malo veselja ter zabave ter s tem dvigne motivacijo v podjetju.
- Nekdo pripravi kavice za celoten tim ali pa vsak naredi svojo kavico ter se nato primerja kdo naredi lepši latte art.
- Vsekakor dodaten močan faktor, ki zelo vpliva na vzdušje v pisarni in posledično na vzdušje med zaposlenimi, kar močno vpliva na kvaliteto samega dela.
- Podoben efekt kot je dokazano, da ljudje v 6 urah naredijo enako kot v 8ih, le da je veselje do dela bistveno večja.
Kulinarične delavnice |
- Zabavna kulinarična delavnica sodelovanje pri pripravi kosila oz. večerje.
- Vodene kulinarične delavnice po vaši izbiri, možnost priprave tri ali štir hodnega menija pri vas v podjetju ali na lokaciji poslovnega dogodka.
- Zaposleni sodelujejo pri pripravi ter na to tudi sami okušajo kaj so pripravili za kosilo/večerjo.
- Ob vsem tem pa vam lahko pripravimo še nekaj napotkov sommelierja za postrežbo vina, spajanje vina s hrano ipd...
- Možnost najema privat vile s kuharskim tečajom ter barmanom. Pripravili boste 5 hodni meni, pri tečaju se boste naučili delati kruh, testenine ter hladne predjedi.
- Možnost tudi team buildinga iskanje tartufov. Tatrufe se nato vključi v pripravo jedi.
Barmansko poučno - zabavno o žganju ter koktajl delavnice |
- Gre za kratka barmensko in kulinarično obarvana izobraževanja in degustacije različnih vrst določenega žganja z ustreznimi klasičnimi koktajli.
- Namen je združiti poučno (teorija) z zabavo (praktični del), vključno z osnovami mešanja koktajlov, kjer je poudarek na spoznavanju ter uživanju novih okusov.
Delavnice:
- »Stirred, not shaken«: Gin & koktajli
Predstavitev in zgodovina gina, izvor imena, razvoj in proizvodnjo, razlika med brinjevcem in ginom, zakaj je gin & tonic še vedno »IN«, spoznali bomo različne vrste gina in mešali najbolj klasične koktajle z gini.
- Aperitivni (italijanski) masterclass-Grenčice in vermuti s koktajli
Predstavitev najbolj priljubljenih (italijanskih) grenčic kot je Fernet Branca, vermut iz Torina in hrvaški pelinkovec, spoznali bomo kje so te pijače najbolj popularne in kako se jih pije ter v katerih klasičnih koktajlih so uporabljene.
- »Zgodbe Jimadorjev«: Mehiška agava, tekila in mezcal
Jimadorji so moški, ki gojijo in nabirajo agavo za proizvodnjo tekile in mezcala v Mehiki.
Kakšna je njihova zgodba in kaj je agava, kako nastane tekila in kako mezcal, zakaj imamo v Sloveniji negativna občutja do tekile in zakaj ne poznamo mezcala ipd. vse to bomo spoznali na Mehiški delavnici, poleg pa zmešali in poskusili par klasičnih koktajlov s tekilo in »njeno sestrično« mezcalom.
- »Whiskey is liquid sunshine. – George Bernard Shaw: Viski & koktajli
Predstavitev viskija, kdaj »whisk(e)y« brez in kdaj z »e-jem«, o proizvodnji, razvoju, današnjih trendih ipd.
Mešali bomo klasične koktajle z različnimi viskiji in ugotavljali zakaj naj bi te pili le moški?
- »Cocktails and Dreams«: Osnove mešanja klasičnih koktajlov
Kdo ni gledal filma Cocktails and Dreams s Tom Cruisem v glavni vlogi in si zaželel, da bi tudi sam nekoč zmešal kakšen koktajl.
Delavnica bo zajemala predstavitev miksologije, zgodovino in razvoj klasičnih koktajlov, mešali bomo različice klasikov in se pogovarjali o tem kako doma zmešati koktajl in impresionirati prijatelje.
-
»Why is the rum gone?- Jack Sparrow: Rum & koktajli
Predstavitev ruma, izvor imena, zgodovina, proizvodnja, kaj ni rum, kakšni so novi trendi rumov, zakaj je rum vse bolj popularna pijača, kakšni koktajli se mešajo z rumi, degustacija različnih rumov, mešanje in okušanje klasičnih koktajlov z rumi.
Za vse ljubitelje butičnih čokolad ter vrhunskih žganic ter likerjev. |
- Spoznali boste postopke proizvodne žganih pijač ter obdelavo čokoladnih pralinejev ter čokoladic.
- Na koncu pa sledi okušanje butičnih čokoladnih izdelkov ter nagrajenih žganih pijač.
Delavnica: Kako speči dober kruh v krušni peči |
- Celotna predstavitev od začetka do konca priprave jedi v krušni peči.
- V prijetnem okolju spoznajte, kako se speče dober kruh po receptu naših babic.
- Možnost prijetne delavnice pri kateri udeleženci sodelujejo pri peki kruha.
- Dodatna ponudba: ogled mlina ter spoznanje s postopkom pridelave moke.
Degustacija vrhunskih ekoloških salam z okušanjem sonaravnih slovenskih vin |
- Doživetje za kulinarične ljubitelje vrhunskih ekoloških salam, ki so vključene v naše najboljše restavracije.
- Izdelki zorijo v podzemni zorilnici upoštevajoč na lunin cikel. Doživetje vključuje več vrst degustacij po meri.
Primer degustacije:
- Predstavitev kleti
- Vodena degustacija 8 različnih izdelkov ob spajanju 5 vzorcev različnih izbranih sonaravnih vin ter destilata.
Obisk butične hiše sira ter degustacija butičnih sirov |
- V butični sirarnici boste spoznali pridelavo ter proizvodnjo sirov ter mlečnih izdelkov.
Primer degustacije:
-
Voden ogled kmetije in sirarne,
-
degustacija 7 vzorcev sirov,
-
možnost: razširjeni nabor kulinaričnih dodatkov, vinska spremljava.
Degustacija medu |
- Ogled čebelnjaka ter izobraževanje o pridelavi medu.
-
Ogled satnišnice in prikaz predelave čebeljega voska v satnice.
- Degustacija več vrst slovenskega medu.
Vinske degustacije |
- Vinska degustacija se prilagodi vašim željam.
- Možnost degustacij naravnih/svežih vin, penin...
- Vse degustacije vključujejo ogled kleti ter vodeno degustacijo z lokalnimi dobrotami.
Obisk butične oljarne, degustacija ter pridelava različnih olj ter semen |
- Obisk butične oljarne ter izobraževanje o pridelavi različnih vrst olja.
- Na koncu pa sledi degustacija različnih olj.
Določene aktivnosti se lahko izvajajo v vašem podjetju.
Prilagodim se vašim željam ter najdem najboljšo izbiro za vaše podjetje.